nyt måltidskasse indhold markeringDer er ingen tvivl om at måltidskasser har sin berettigelse her i verden, men om de kan betale sig for netop dig afhænger bl.a. af hvordan din hverdag ser ud, hvor mange penge du har i madbudgettet, hvor god du er til at lave mad osv. I denne artikel gør vi det klart hvornår det kan betale sig at få en måltidskasse.

Ja, måltidskasser er dyre!

Lad os først slå fast at måltidskasser er dyre eller i hvert fald dyrere end hvis du selv køber og laver maden. Det man skal huske at regne med i prisen på måltidskasser er at du enten får leveret alle råvarer med opskrifter lige til døren eller får leveret maden til døren mere eller mindre færdiglavet. Det betyder at du potentielt spare en masse tid på at købe og lave maden.

Når du bestiller måltidskasser er der altså flere ting der indgår i prisen end når du selv køber og laver mad fra bunden, se en oversigt over det der indgår i prisen herunder:

  • Råvarer (maden)
  • Opskrifterne og evt. kokkerering når der er tale om færdiglavede måltidskasser.
  • Levering til døren
  • Din personlige tidsbesparelse (kan f.eks. bruges på job el. være sammen med dine børn)

Hvornår kan det betale sig?

Kort sagt kan det betale sig når du kan betale for det og har noget “bedre” at bruge din tid på end at lave mad. I punktform kan det betale sig når:

  • Du har økonomien til det, for som sagt – det er dyrere.
  • Du arbejder længe/meget.
  • Du har børn du gerne vil bruge mere tid med.
  • Du er dårlig til at lave god varieret mad.
  • Når du vil blive udfordret og prøve noget nyt.

Hvornår kan det ikke betale sig?

Kort sagt kan det IKKE betale sig hvis du ikke har penge til det. Derudover kan der være noget over selv at lave maden, som f.eks. at samle familien om det eller lære sine egne børn at lave mad fra bunden, det gør en færdiglavet måltidskasse i hvert fald ikke.

Det kan heller ikke altid betale sig hvis du følger en bestemt diæt eller er meget kræsen, da måltidskasser som udgangspunkt ikke tilpasser sig dine behov på den måde. Nogle leverandører tilbyder kasser der kan slanke, er vegetariske eller glutenfri, men det er langt fra alle.

Opsummering

Måltidskasser er en god ting og prisen er berrettiget, men i sidste ende kommer det ned til din personlige situation om det kan betale sig eller ej. Kan det betale sig for dig, så tjek de forskellige måltidskasser.

Kan det ikke betale sig for dig, så prøv at arbejd ud fra en madplan i hverdagen og få et godt udvalg af 7-10 sunde og varierede opskrifter ind under huden, så du altid kan få noget god mad selv på de dage hvor der næsten ikke er tid til det. Du kan med fordel også tænke fremad og lave ekstra store portioner for at fryse det ned og have til de travle dage.